Om mig

Sandra Englund

Jag är sedan 2003 utbildad porträttfotograf och sminkör men har sedan barnsben fotat vänner, bekanta, småkryp, allt och ingenting – som faktiskt ändå är någonting.

För mig som person så finns inte ingenting – för då är det avsaknad av något vilket i så fall också är något och har därför en betydelse. Det gäller detsamma med ljus och mörker! Finns det egentligen mörker? Eller är det bara brist och avsaknad av ljus? Ljus och mörker är det som används för att skapa bilder, foton och makeup. En känsla av att det är mystiskt, spännande, intressant, professionellt, vackert, rent, skitigt, tydligt, suddigt eller helt enkelt av att det är precis så som det är.  Det handlar om att få fram en känsla. För mig handlar det inte om vad som är rätt eller fel utan hellre om vad det är som jag eller du vill uppnå – resultatet.

Fotografering

Jag har mångårig erfarenhet som skolfotograf där jag fått exklusiv kunskap i att ta stora och små gruppbilder på ett effektivt och snyggt sätt. Att bokstavligen talat ta fram den “bästa” sidan hos varje person. I mitt fotograferande och skapande ser jag varje person och njuter av stunden även om det handlar om ett eller två klick! Det handlar om ett samspel, ett teamwork. Jag fotar främst människor: bröllop, student, konfirmation, event, barn, bebisar och action-foto vilket tex kan vara freestyle på skidor.

Under 2013 kommer jag att få utveckla ytterligare en kategori, modefotografering, i ett samarbete med “2-gether Store”.

Att få kombinera resor och fotografering är det absolut härligaste och då är jag åter i det stadium där jag fotar allt och inget men självklart är människor i vackra miljöer det som slår allt som när jag var i Thailand och fotade bröllop på stranden!

 

Sminkör

Började som hudvårdsrådgivare -01 för att sedan utbilda mig vidare till makeupartist och sminkör. Jag gör allt ifrån brudmakeup till karaktärsmakeup på scenen. Verksam som Sminkör i Lyriska Sällskapets produktioner av  bla Cirkusprinsessan -02 och nu senast musikalen Cabaret som sattes upp i Stora Gasklockan i Gävle. Ett otroligt roligt och kreativt projekt. Självklart utför jag även makeup vid en fotografering om så önskas.

 

Grafiskt design och marknad

Färg, foto, känsla och kommunikation. Det som jag använder mig av när jag skapar material för marknadsföring såsom tex loggor, affischer, skivomslag, flyers, visitkort, övriga trycksaker eller webanpassat material. Jag använder mig av Photoshop, inDesign och Illustrator i mitt arbete som grafisk kommunikatör.

 

 

Ta fina foton till Dig själv eller någon annan

Student – Dop – Bröllop – Förloving – Nyfödd – Generation
Släktfest – Releaseparty – KickOff

  • Egobilder för din egen skull 
  • Företagets hemsida eller fotoväggen
  • Bilder för skivomslag, hemsida, portfolio 
  • Barnportätt i studio eller i lek, varför inte tillsammans med mamma och pappa
  • Dig och Din älskade, bröllop eller ej
  • Coola bilder i skidbacken 
  • Fina miljöbilder
  • Coola prylar…